SELAMAT DATANG

Sunday, August 23, 2009

KENTUT ...




KENTUT



tahan kentut ke ( sekadar gambar hiasan )

* Orang BANGANG Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.
* Orang BERWAWASAN LUAS Orang yang tahu bila harus kentut.
* Orang MISTERIUS Orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu.
* Orang GUGUP Orang yang tiba-tiba menahan kentutnya bila tiba masa nak kentut.
* Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI Orang yang selalu mengira kalau kentutnya bau harum.
* Orang SADIS Orang yang kalau kentut di ranjang terus dikibaskan baunya ke ranjang orang lain.
* Orang PEMALU Orang yang kalau kentut tidak bunyi tapi lalu merasa malu sendiri.
* Orang yang STRATEGIK Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak biar orang lain tidak dengar.
* Orang BODOH Orang yang kalau habis kentut menghirup nafas untuk mengganti kentutnya yang keluar.
* Orang PELIK Orang yang kalau kentut di keluarkan sikit- sikit, sampai bunyi "tit-tit-tit" .
* Orang SOMBONG Orang yang sering mencium kentutnya sendiri.
* Orang RAMAH Orang yang senang mencium kentut orang lain
* Orang yang tidak senang BERGAUL Orang yang kalau kentut, sembunyi.
* Orang AKUATIK Orang kalau kentut di dalam air sampai bunyi blekuthuk-blekuthuk ".
* Orang ATLETIK Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.
* Orang JUJUR Orang yang mengaku kalau habis kentut.
* Orang PINTAR Orang yang boleh menandai bau kentut orang lain.
* Orang MALANG Orang yang nak kentut tapi terkeluar taik....

Saturday, August 22, 2009

KUEH TEPUNG PELITA

KUEH TEPUNG PELITA
Setiap kali pergi kalu p ke bazar ramadhan sudah semestinya aku p menyinggah kat warung yang satu nii
Ni la yang aku bagi tau tadi , tepung pelita paling glamour kat
RANTAU PANJANG KLANG ...
Ramai giler tu manusia datang sini membeli kueh makcik niii . Memang sedap woooo. Berpapan2 banyaknyer tepung pelita kat warung ni.
Hehehehehe kalau datang lambat je alamatnya habis la kan.
Hehe kena datang awal & Selamat berbuka puasa !

Friday, August 21, 2009

PUASA ....


SALAM PUASA ....
HEHEHE ... NI LA PUASA PERTAMA AKU BUKAN DENGAN KELUARGAKU
TETAPI DENGAN ISTERI DAN JUGA KELUARGA MERTUAKU ...
APA2 PUN SALAM RAMADHAN KEPADA SEMUA KENGKAWAN YANG AKU KENALI
MOGA PUASA KALI INI PENUH DAN MENDAPAT KEBERKATAN
DARI ALLAH S.W.T


Sunday, August 16, 2009

MASA BORING D PAGI HARI...

HAAAA.... NI TGH BORING LA ...
KALAU ZAMAN BUDAK2 DOLU2 TAHAP INI DINAMAKAN
" BORING TAHAP GABAN "
DOK SORNG2 KAT OFFICE MACAM APA NTAH
AKU PUN TAK TAU NAK KATEGORIKAN APA NTAH
NAK BORAK PUN TAK BOLEH
KALU CAKAP NANTI ORG KATA AKU NI GILA PULAK
JADI AKU MASUKKAN LA GAMBAR YANG YANG AKU EDIT
YANG MEMBAWA MEMORI KEATAS DIRIKU
ALMAKLUMLAH ..
GAMBAR KAT BAWAH NI SEMUANYA BARU JE
LEPAS JADI PENGANTIN BARU ..
JADI KENGKAWAN SEMUA
LAYANNNNNZZZZZZZZZ ..................................










Saturday, August 15, 2009










Tuanku Siti Aishah
D.K. (Selangor), D.M.N., D.A. (Sarawak)


TENGKU PERMAISURI SELANGOR



Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong, Tuanku Siti Aishah telah dilahirkan pada 18 November 1971 dan dibesarkan di Kuala Lumpur. Baginda telah mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Jalan Gurney, kemudian melanjutkan pelajaran di Sekolah Menengah Puteri Titiwangsa, Kuala Lumpur. Seterusnya baginda melanjutkan pelajaran ke Institut Teknologi MARA (kini telah dinaikkan taraf sebagai Universiti Teknologi MARA), Kota Bharu, Kelantan dalam bidang perbankan.


Dengan kehendak Allah yang menentukan jodoh pertemuan, maka pada 3 Mei 1990, baginda telah dipertemukan jodoh dengan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Darul Ehsan.
Pada 20 Jun 1994, baginda telah dikurniakan Bintang Kebesaran Negeri Sarawak. Sempena sambutan Hari Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Yang Ke-70 pada 8 Mac 1996 yang lalu, baginda telah dikurniakan Darjah Kerabat Yang Amat Dihormati (D.K.) oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor.


Seri Paduka Baginda Tuanku juga merupakan Penaung kepada Persatuan Alumni Universiti Teknologi MARA, Pertubuhan Perkumpulan Perempuan Negeri Selangor, Lembaga Kebajikan Perempuan Islam Negeri Selangor, BALKIS Negeri Selangor, Persatuan Pandu Puteri Negeri Selangor, Persatuan Jantung Hatiku dan Persatuan Pandu Puteri Malaysia.


Baginda memanfaatkan masa lapangnya dengan membaca buku, memasak dan bermain golf. Selain daripada itu, baginda juga gemar memandu kereta dan mengumpul buku-buku. Jika ada masa dan kesempatan baginda suka melancong ke luar negeri bagi menambahkan pengalaman dan pengetahuan.




Ramai mengetahui kedudukan YAM.Permaisuri Siti Aishah selepas kemangkatan agong.tiada gelaran rasmi yang boleh dipakai beliau kerana beliau hanya orang kebanyakkan.

Kebiasaanya bekas isteri gahara seseorang raja akan bergelar Yang maha mulia iaitu gelaran yang sangat dihormati selepas DYMM dan DYTM.Duli dari bahasa asalnya ialah debu yang berada dibawah tapak kaki seorang raja pemerintah,permasuri(raja perempuan),pemangku raja pertama dan isteri gahara,pemangku raja kedua(jika ada) dan isterinya yang gahara.

Mungkin pelik bagi kita,selepas kemangkatan agong,tiada gelaran khusus untuk siti aishah sehinggalah akhbar 'THE STAR' melakukan kesilapan dengan memanggil siti aishah sebagai tuanku pada temubual khas bersama akhbar itu.selepas hampir 5tahun barulah dewan diraja selangor mengiktiraf gelaran yang amat mulia pada siti aishah.

Walaupun begitu, bekas permaisuri selangor juga raja permaisuri agong ini bijak menyusun bicara apabila ditemubul dalam majlis yang dihadiri.masih lagi mengikut protokolnya sebagai yang amat mulia permaisuri,beliau berpakaian secara sederhana saja,tapi menonjol dengan adab,kecantikan dan kesopanan.beliau tidak mementingkan material dan luaran saja,tapi dalaman dan rohani bergerak seiringgya



Pencen khas untuk balu Agong


Ini adalah pencen untuk balu Agong. Bermakna kalau Agong tu meninggal dunia semasa menjadi Agong, maka balu dia akan dapat pencen ni.

Contohnya pencen khas ni YAM.Permaisuri Siti Aishah dapat sebab Sultan Selangor meninggal masa tu tengah jadi Agong .

Ini adalah di bawah Undang-undang Malaysia Akta 223


(Akta Pencen Khas Raja Permaisuri Agong 1979).


maka kemungkinan besar ini lah yang YAM.Permaisuri Siti Aishah .


1. Pencen seumur hidup - RM4,500 sebulan



2. Kereta (cukai jalan dan bayaran pendaftaran percuma) atau wang pukal RM250,000 untuk kereta. Juga dapat RM2,590.87 sebulan untuk driver dan maintenance of car.


3. Rumah Kerajaan yang akan disenggara oleh Kerajaan atau wang pukal RM750,000.






Friday, August 14, 2009

INGAT LAGI TAK ... KENANGAN LALU .....

Kalu nak tau byk cerita zaman dahulu kala yang aku syok betol dok tengok pasal sebab masa tu masih muda ( zaman kanak2 lah ) lagi jadi memang tak lepas ler dari tengok cerita macam Maero Attack , Miss Comet, He-man, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Gaban,Ultraman, Oshin, Ninja Turtles, Masked Rider , Smurfs , Ksatria Baja Hitam dan macam2 lagi la… .so, sapa yang sealiran dengan aku mesti tak lepas tgk cerita2 nie...kan..kan..


MAERO ATTACK


somersault berpusing....piring terbang...


Spike yang berputar tu ker??? awek yang pakai seluar pendek tu...

Hehehehe..citer Moero Attack jadi fenomena kat Malaysia dulu..aku dulu kecik2 sampai sanggup ponteng sekolah agama atau nak balik cepat sbb nak tgk maero attack..

summersault berpusing laa..hakhak..betul tu hanya pertahanan bertiga saja boleh menghalang pukulan maut summersault berpusing...


kalu tak silap mak heroine tu pun ade special skill dia...summersault berputar ke ape ntah...


lepas tu ada iklan ubat batuk cap ibu dan anak.....! ekekekek!


Satu kelebihan cerita ni..mengajar kita supaya tidak mudah berputus asa & mengalah...Pastu kalau kita hebat ada yang lebih hebat dari kita...

Lawak betullah kalu teringat zaman sekolah dulu..semua budak sibuk citer nie..



GABAN






Polis angkasa Gaban menentang raksasa daripada empayar jahat yang ingin menakhluki bumi. Gaban ada sut angkasa yang khas, motor, Naga Gaban dan lain-lain peralatan yang canggih. Termasuk juga seorang awek nama Mimi yang boleh tukar jadi burung. Empayar jahat tersebut juga menjadikan ayah Gaban sebagai tahanan.


Sebab tu lah dia bersungguh-sungguh nak musnahkan diaorang ni. Orang jahat juga selalu bawak Gaban ke 'Ruang Angkasa Neraka' untuk fight ngan raksasa. 90% daripada raksasa yang cuba menentang Gaban mati dalam keadaan yang amat mengerikan, iaitu terbelah dua. Semua ini disebabkan oleh skill terulung Gaban iaitu gerakan finishing yang kita semua kenali sebagai 'Gaban Z, Belah dua!".


Walaupun dah tak di tayang kat Malaysia tapi ramai yang tau apa itu Gaban. Kalu zaman dulu kita akan gunakan n Gaban sebagai symbol kedasyatan. “Terror macam Gaban”…atau “Fuh… Gaban la kau”. Terngiang-ngiang lagi ditelinga kan ….


“Heret Gaban ke ruang angkasa setan….” Pastu ada gelak… “Hehehhehe…”
Kalau sesiapa ‘rindu’ Gaban bolehlah explore YouTube, banyak gila clip di sana. Tapi aku rasa kalau mereka jadikan filem, confirm aku pergi tengok.
Ada sesiapa ingat berapa saat dia tukar costume?




MASK RIDER ( KSATRIA BAJA HITAM )




Walawei… Besh gile cite nih.

Cerita ni mengisahkan jejaka seorang yang kuat, ego dan pandai masak (pandai masak? ye memang die pandai masak) telah mempunyai Kabuto belt sekian lama. Tapi entah nape tibe2 pada suatu hari, belt tu memberikan suatu reaksi apabila wujud nyer Worm (raksasa jahat la). Kemudian dari situ bermula la adegan pertukaranlah , motor yang bagus ala2 knight rider tuuu.

Kamen Rider ( masked rider la ) ni wujud pada sekitar tahun 1971 bermakna.. dan kamen-kamen rider yang wujud hasil kajian aku adalah seperti berikut:

Kamen Rider 1971 – 1973
Kamen Rider V3 1973 – 1974
Kamen Rider X 1974
Kamen Rider Amazon 1974 – 1975
Kamen Rider Stronger 1975
Kamen Rider (Skyrider) 1979 – 1980
Kamen Rider Super-1 1980 – 1981
Kamen Rider BLACK 1987-1988
Kamen Rider BLACK RX 1988-1989

Kamen Rider Black RX ataupun lebih dikenali dinegara kita sebagai Kesatria Baja Hitam. Akupun tak tahu dari mana mereka dapat perkataan Kesatria Baja Hitam. Apa yang bagus sangat dengan perkataan Baja hitam ni? Siapalah agaknya yang jadi transalator untuk cerita sains fiksyen ini. Tapi, oleh sebab namanya yang unik itulah membuatkan aku dan kanak-kanak pada masa itu sangat suka dengan cerita macam ni ketika itu. Maklumlah, kanak-kanak bermain dan menonton kartunlah adalah part paling seronok ketika itu.

Kalau dalam melayu dipanggil Kestaria Baja Hitam, kalau dalam Jepun dipanggil Kamen Rider, jika dalam English dipanggil Mask Rider, agaknya kalau zaman Hang Tuah dulu dipanggil Hang Rider? Ntahlah. Aku tiada jawapan kerana aku tahu setiap negara ada nama panggilannya tersendiri.. Hanya itu sahaja jambatan untuk mengenali Kamen Rider Black RX ni.
Sesungguhnya, barang siapa yang tak pernah tengok cerita Kamen Rider Black ni, memang zaman kanak-kanak diorang tak besh! Serius, mesti korang takde modal nak borak kan kalau kitaorang cerita pasal Kesatria Baja Hitam ni? Haha..

THUNDERCATS





Thunder, Thunder Cat Hooo!
Tu la ayat keramat dalam siri kartun thundercats …
Taktaulaa.. kalau ada yang dah lupa siri kartun ni. Aku rasa ini salah satu siri kartun yang sentiasa dingati dan khabarnya dah difilemkan dah pun. Benda yang paling takleh lupa masa dia hayun pedang tulaa.. thunder.! thunder.! Thundercats!! Heh!

tapi kan kalu pandang sekali imbas lambang thundercats tu macam lambang proton la pulak kan ..

tapi thundercats punya garang sikit kot .. kalu proton punya ala2 manja je kan ..

apa2 je la .......



DRAGON BALL






Dragon Ball kisah tentang Son Goku dan rakan-rakannya untuk mengumpul Mutiara Naga bagi tujuan memohon hajat.


Cerita bermula ketika dia masih lagi seorang budak kecil iaitu setelah terserempak dengan Bulma yang sedang mencari Mutiara Naga tersebut. Namun begitu, pengembaraan Goku bukanlah semudah yang disangka kerana sering diganggu oleh musuh-musuh yang ingin menghalangnya.

Kisah dragon ball tetap berterusan sehinggalah dia berkahwin dengan Chichi, mempunyai anak dan seterusnya sehingga dia menjadi seorang datuk. Pada mulanya, cerita dragon ball hanyalah sekadar kisah pengembaraan, tetapi lama-kelamaan gaya penceritaan berubah kepada elemen perlawanan.


Son Goku - Watak utama . Berketurunan Saiya dan dilahirkan dengan nama Kakaroct, dia dihantar ke bumi dari planet asalnya, Planet Bezita, agar dia boleh membesar dan seterusnya "membersihkan" bumi supaya dapat dijual dengan harga tinggi oleh orang-orang Saiya. Namun demikian, hakikat tersebut tidak berlaku, sebaliknya dia menjadi wira yang telah banyak kali menyelamatkan bumi daripada ancaman musuh. Dia mempunyai 2 orang anak bernama Son Gohan dan Son Goten hasil perkahwinannya dengan Chichi.


Son Gohan - Anak sulung Son Goku. Bakat berlawannya telah terserlah sejak kecil lagi, tetapi dia bercita-cita untuk menjadi seorang ilmuan. Setelah tamat Permainan Cell, dia dihantar belajar di Sekolah Menengah Orange Star, di mana dia mula mengenali anak perempuan Encik Satan, Videl, yang kemudiannya menjadi isterinya. Hasil perkahwinan tersebut, mereka memperoleh seorang anak bernama Pan.


Bezita - Seorang putera mahkota bagi Kaum Saiya dari Planet Bezita. Terkenal kerana memiliki kuasa berlawan yang tinggi sejak kecil lagi, tetapi maruahnya tercalar apabila dikalahkan oleh Son Goku semasa dia mula hendak menyerang bumi. Namun demikian, dia mula bekerjasama dengan Goku dan rakan-rakan bagi menewaskan musuh yang lebih kuat, bermula daripada babak Fliza. Malah dia mula tinggal di bumi dan berkahwin dengan Bulma serta mempunyai 2 orang anak iaitu Trunks dan Bula.


Bulma - Watak perempuan utama yang pertama muncul di dalam Mutiara Naga. Dia memainkan peranan penting dalam babak-babak terawal Mutiara Naga kerana dialah yang bertanggungjawab mengajak Goku menyertai pengembaraan mencari Mutiara Naga dan dalam masa yang sama, dia mencipta Radar Mutiara Naga untuk memudahkan kerja mereka. Peranannya semakin berkurangan di dalam babak-babak kemudiannya yang lebih banyak menerapkan unsur pertarungan dan perlawanan.


WOODY WOODPECKER






Ada sesiapa masih ingat dengan burung belatuk yang nakal ni. Bagi aku kartun ni sentiasa menghiburkan kalaupun aku menontonnya sekarang. Dah lama jugak aku tak tengok kartun nih Sememangnya masih menghiburkan!


TRANSFOMERS



Perghh .. cerita ni memang masa tu aku tak kan lepaskan peluang .. yela ..dari lori boleh bertukar menjadi robot tuuu ..

memang mengangumkan tuuu... masa tu la ..




KARTUN SMURF



Kartun ni aku dah lupa lah jalan cerita nya .. tapi aku memang terhibur betoi dgn cerita niii ....

kan bagus kalu ada ulang tayang semula .. heheheheh



Friday, August 7, 2009

MAKANAN KUUUUUU


NI MEMANG MASAKAN KEGEMARAN AKU ... AYAM MASAK KURMA ...
TENGOK JE LA GAMBAR NYEE
MEMANG MEMBAWA KEPADA PENYEKSAAN DIRI ...
SUNGGUH ENAK .....


HA ...INI PULAK AYAM MASAK MERAH .. SALAH SATU MAKAN KEGEMARANKU
LAGI PEDAS LAGI MENGASYIKKAN
KALU BOLEH TU LAGI PEDAS LAGI BAGUS ..
BOLEH MELELEH HINGUS TUU !!! ( HEHEHEHEH )






NI PULAK NAMANYA DAGING DALCA ...
DALCA NI KALAU TAK HABIS HARI TU
KEESOKKAN NYA DIPERHANGATKAN ... DENGAN KUAH YANG PEKAT
LEPAS TU CICAH PULAH DENGAN ROTI ..
PERGHHH ... MEMANG MASA TU TAK INGAT ORANG SEBELAH DAH TUUU
SUNGGUH MASYUKKKK.................





NI NAMA NYE SAMBAL IKAN BILIS
ANTARA MAKAN POPULAR AKU ...
KALU DAPAT MEMANG AKU RATAH HABIS PUNYA ...
PERGGGHHH ... MENYELERAKAN SUNGGUHHHH

RAHSIA BIBIR WANITA


Bibir wanita memang penuh tarikan. Namun di sebalik keindahan yang dipaparkan, terdapat suatu misteri atau rahsia tentang watak si pemiliknya.Di sini dinyatakan misteri bibir yang patut diketahui.

Bibir segar dan kemerahan

Wanita yang mempunyai bibir segar dan kemerah-merahan secara semulajadi menandakan dia mempunyai tubuh badan yang sihat dan pandai menjaga kesihatan diri.Sifat mereka juga terbuka dan periang. Ramai yang suka berkawan dengan wanita ini kerana pandai menyesuaikan diri dan ramah dalam pergaulan.Wanita ini juga mampu memberi keriangan kepada pasangannya dengan sifat semulajadinya sebagai wanita.

Dia manja dan kehidupannya yang ceria sungguh menyenangkan sekali.Secara umumnya, wanita ini suka dimanja dan mahukan kasih sayang yang penuh kehangatan. Dia akan kecewa sekiranya mendapat pasangan yang kaku dan tidak tahu memanjakannya. Biasanya juga mereka mempunyai raut wajah yang menarik, selari dengan kecantikan bibirnya yang sentiasa mengundang rasa senang dan mesra kaum lelaki.


Bibir yang biru (pucat)

Tidak kira apa juga bentuk bibir wanita ini, cahayanya kelihatan kebiruan. Biasanya wanita ini tidak begitu boleh diletakkan kepercayaan. Kata-katanya tidak boleh dipegang,selalu bersifat ingkar dan cuai terhadap tanggungjawab dan kewajipannya.

Cerewet dan suka menimbulkan perselisihan dengan pasangannya. Jika anda ingin menjadi kekasihnya, anda hendaklah seorang yang boleh mengatasinya atau mengawalnya.


Bibir yang tipis

Tipis bukan beerti nipis! Wanita yang memiliki bibir tipis pada umumnya banyak mulut dan suka membicarakan hal-hal yang kadangkala boleh disifatkan sebagai tidak wajar. Suka melakukan sesuatu dengan caranya sendiri tanpa mempedulikan apa kata orang lain.

Wanita ini pandai memujuk rayu dan tahu juga berpura-pura dalam memainkan peranan demi kepentingannya. Wanita ini juga mempunyai nafsu yang cukup besar dan memerlukan belaian yang penuh kehangatan dari pasangannya. Wanita ini bersikap optimis dalam menjalani kehidupannya.


Bibir yang mungil

Wanita ini secara umumnya mempunyai gaya dan pesona yang mendebarkan lelaki. Selalu mempamerkan gaya keanak-anakan dan bersifat manja. Suka didampingi dan dibelai oleh pasangan. Wanita ini juga suka bergantung kepada orang lain, tidak mempunyai pendirian yang mantap lantaran selalu bersikap ragu-ragu dengan apa yang dilakukan.

Lelaki mudah mengambil kesempatan untuk menggodanya. Wanita jenis ini juga mudah dijinakkan jika pandai membaca kelemahannya. Wanita ini boleh diharap menjadi ibu yang baik dan suri rumah yang bertanggungjawab. Namun suka merungut dan berleter jika tidak mendapat apa yang diingininya.


Bibir yang tebal

Wanita berbibir tebal dikatakan mempunayi nafsu yang kuat. Sukakan kemesraan dan kehangatan. Dia juga bersikap agak bebas dan terbuka apalagi jika dikaitkan dengan persoalan cinta dan seks. Mampu memberi keseronokan dan kesenangan kepada pasangannya, namun boleh juga menimbulkan suasana yang sebaliknya lantaran sikapnya yang suka mencemuh dan memalukan dikhalayak ramai.Wanita ini tidak suka sikap yang berpura-pura. Jika diamanahkan suatu rahsia, dia boleh menjaganya dengan baik dan mengunci rapat.

Bagaimanapun jika dia mula membenci seseorang ,kata-kata yang dihamburkan menyinggung perasaan orang dan terburailah segala rahsia orang yang dibencinya.Begitu mementingkan kecantikan dan bersolek lama. Banyak wang yang dihabiskan untuk tujuan kecantikan serta bersikap pemboros. Tidak pandai menguruskan rumahtangga dan anak- anak. Jika anda sebagai suaminya, seharusnya mempunyai sifat kewibawaan untuk membimbingnya. Jika tidak dia akan bersikap queen- control!


Bibir sentiasa terbuka

Mempunyai keinginan yang tinggi dari segi kehidupan dan juga seks. Dalam soal kerja atau tanggungjawab, mereka cukup berdisiplin dan mencapai prestasi yang membanggakan. Ramai wanita jenis ini memperoleh kedudukan yang baik dalam kerjaya kerana mampu berjaya dalam setiap bidang yang diceburinya. Optimis dan bermatlamat.

Dia juga mudah jatuh cinta dan berusaha sedaya-upaya untuk memiliki atau memenangi hati lelaki yang dicintainya. Tidak segan atau malu untuk meminta apa yang dihajatinya dalam perhubungan. Dia pandai merangsang pasangan dengan gaya pesonanya yang hebat dan erotik. Pandai memanfaatkan keistimewaan diri .

Wednesday, August 5, 2009

NO UPDATE ...

Errrrmmmm dah lama jg nye aku tak update blog aku ni..
Kalau ikutkan memang banyak benda yg aku mau cerita sbnrnya..
Cuma aku agak ni kekadang bz atau sengaja membz dgn beberapa perkara sekarang ni yg tidak membolehkan aku meng ‘update’ blog aku ni..
bukan tak ada masa..
Pasal masa yg aku ada tu aku kena gunakan utk membuat benda benda yang lagi penting..
Insyallah aku akan update dalam beberapa hari lagi mungkin lepas wife aku balik kot …
heheheehheeh