SELAMAT DATANG

Wednesday, April 28, 2010

Saya sayang mak saya ! Tapi ..

Sempena tanggal 09/05/2010 , mungkin ada satu yang kita terlupa.




Renungkanlah.

-Bila seronok, aku cari....pasanganku

-Bila sedih, aku cari....Mak

-Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku

-Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak

-Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

-Bila berduka, aku peluk erat....Emakku

-Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku

-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak

-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku

-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"

-Selalu.. aku ingat pasanganku

-Selalu.... Mak ingat kat aku

-Bila-bila... aku akan telefon pasanganku

-Entah bila... aku nak telefon Mak

-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku

-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak



Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK ...SAYA RINDU KAT MAK.... RINDU SANGAT- SANGAT....


-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....

-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
-berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

11 comments:

  1. hish kau ni..
    aku semua diatas aku buang pasangan..
    aku peluk cium mak aku je..

    (baik tak aku??) :P

    ReplyDelete
  2. woohoo.. adakah aku yg pertama??

    ReplyDelete
  3. Salam..

    jikalau mak sudah tiada..

    sedekahkan al-fatihah utknye..semoga rohnye dicucuri rahmat..

    sudh tentu die bahagie di sana menerima anknye mendoakan kesejahteraannye di sana..

    jika mak masih ada..

    renung2 kan lah..

    ReplyDelete
  4. naj jebat ...
    sungguh baik betoi hang nie


    tot tot kecik ....
    betoi tu
    jangan bila x de baru nak tangisi

    ReplyDelete
  5. hargailah ibu anda selagi ibu anda masih ada di dunia...sesungguhnya syurga di tapak kaki ibu..=)

    ReplyDelete
  6. f_aRa_aINa989 ...
    betoi tu... org sekarang ni nanti dah x de barulah nak teriak sakan

    ReplyDelete
  7. well, dah takde nanti. baru la nak teringat semua nih. hurm..

    ReplyDelete
  8. aku stuju bro.. biler hidup susah bru ingat ibu kan.hhe.. biler ko wt en3 cmne baru rndu kat mak..:)

    ReplyDelete
  9. ~~Selamat hari ibu~~

    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
    ♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
    ♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
    ♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
    ♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
    ♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
    ..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

    Ibu..
    Di saat ku melihat dunia,
    Kau tersenyum menangis gembirra,
    Tatkala ku dibesarkan,
    kau berikan segunung kasih sayang,
    Selaut belaian..
    Ibu..
    Pengorbananmu akan ku balas,
    Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
    Biarpun ombak merobek dunia,
    Kau tetap ibuku yang satu.
    Sorry lama sungguh tak ziarah blog kamu maaf ye kerana kesibukan bekerja membataskan masa untuk berblog namun kita tetap kawan di alam maya..…

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. tersentap baca... insyaalah saya sanggup..

    ReplyDelete
  11. sedihnya ibu dah tak de..tapi kecil2 dulu penah dah suap ibu..he3..

    ReplyDelete